You are currently viewing Discipolul lui Aikido

Discipolul lui Aikido

De cuvantul DISCIPOL a auzit toata lumea!El se defineste prin excelenta,”a primi invatatura de la un maestru” sau „persoana care adopta,urmeaza si continua doctrina,invatatura,principiile cuiva”.

Toti practicantii de aikido au fost  mai mult sau mai putin discipolii cuiva.Numai daca luam discipolii lui O’Sensei,ne scuturam cu fiori…Morihiro Saito,Gozo Shioda,Seishiro Endo,Fujita Sensei etc.!

Si eu la randu-mi ,am urmat invataturile lui Fujita Sensei.

Spre „SOCUL MEU”,zilele acestea am cunoscut un MARE MAESTRU(cel putin asa afirm eu!)care in ascuns,timp de aproape 8 ANI,se prefacea ca era discipolul meu,al sensei-ului sau!Era ,al altcuiva!Era discipolul lui Aikido!Acest „PITIT PRINTRE NOI”(cand vorbesc de noi ma refer la aikidoka pitesteni),mi-a marturisit ca,de fapt,eu nu am fost al aikido-ului ci,am fost un biet discipol al cuiva,Si-Atat!

Acest mare maestru „PITIT”,a fost intotdeauna o dovada de bunatate,de dragoste,de sinceritate,de devotament,de smerenie,ce sa mai…tot ce are aikido prin definitie!

La schimb,eu sensei,nu am fost ca el.Niciodata nu o sa fiu ca el!

Macar,o sa incerc in continuare sa fiu ca el!

Ce chestie,am avut langa mine atatia ani o dovada vie a ARTEI PACII iar eu,n-am luat aminte!Draga maestre,te rog iarta-ma!Iarta-ma…pentru ca nu am fost DISCIPOLUL TAU!Totusi,e mai bine mai tarziu decat niciodata!Intr-un final,odata trezit la realitate(hmmm…dupa 20 de ani de practica!!!…de aikido!!!)ma plec in fata ta draga MAESTRE AL AIKIDO-ULUI si iti cer incuviintarea sa fiu DISCIPOLUL TAU!

Iarta-ma inca o data ca nu am fost mereu „UN AIKIDO”!

Articol dedicat marelui maestru al AIKIDO-ULUI PITESTEAN DINCA GABRIEL,care s-a mutat de la dojo-ul din Pitesti la dojo-ul din Bucuresti,fiind proaspat admis la Facultatea de Farmacie.