You are currently viewing Stagiu Cluj Napoca 2009

Stagiu Cluj Napoca 2009

O delegatie a Asociatiei Sportive Aikido Aikikai Pitesti formata din 14 sportivi din dojo-urile Pitesti ,Mioveni, Calinesti si Budeasa au avut prilejul sa-l cunoasca la „lucru „pe marele maestru japonez Motohiro Fukakusa 7 Dan Aikikai , unul dintre putinii elevi ramasi in viata ai fondatorului Aikido-ului MORIHEI UESHIBA .Un sumar al desfasurarii antrenamentelor conduse de Sensei Fukakusa poate fi definit astfel : „Zambitor , Calm , Rational , Destins  ” – Maestrul ne-a reantors la bazele aikido-ului , expunand pe larg „IRIMI” si „TENKAN” cat si scoala „SABAKI ” , toate acestea puse in practica printr-o gama variata de atacuri .Urmarindu-l pe acest titan al artelor martiale , am inteles intr-un sfarsit ce inseamna bucuria de a practica AIKIDO  , ce inseamna indiferenta fata de toata rautatea din jurul nostru , alegand pacea si armonia .    

In data de 14-17 mai 2009 s-a desfasurat la Cluj Napoca seminarul international de vara cu participarea shihan Motohiro Fukakusa,parintele aikido-ului din Thailanda si unul dintre discipolii lui Nobuyoshi Tamura sensei.

Maestrul Japonez a obtinut cel de-al doilea Dan de la O-sensei Morihei Ueshiba si in anul 1964,cand a primit acest grad a fost trimis in Thailanda sa predea aikido.

In anul 1997 i-a fost acordat  de catre fostul Doshu,Kishomaru Ueshiba,fiul lui O-sensei,cel de-al 7-lea Dan fiind numit coordonator tehnic ptr. zona de Sud-Est a Asiei.

In anul 2000 i-a fost acordat titlul de Shihan si este membru in comitetul director al International Aikido Federation.

Aikikai Pitesti a participat la acest seminar cu sportivi din toate dojo-urile din judet respectiv Pitesti,Mioveni,Budeasa si Calinesti.