Aikido este Calea Pacii, o arta martiala care urmareste sa armonizeze trupul si spiritul cu fortele naturale ale Universului.

A.S. Aikido Aikikai s-a înfiintat la 01.08.2004 în temeiul art. 25 din Legea 69/2004 privind Educatia Fizica si Sportul.

Asociatia este filiala a AIKIKAI ROMANIA, organizatie recunoscuta oficial de Aikikai Hombu Dojo.

Aikikai Pitesti este destinata pentru absolut toate categoriile de vârsta, având în permanenta pregatire o grupa de adulti si o grupa de copii.

Toti sportivii înscrisi executa antrenamente si stagii de pregatire în regim de performanta, beneficiind de statutul de membrii ai AIKIKAI ROMANIA.

Înscrierile se fac permanent pe baza unei cereri adresate conducerii Asociatiei, respectiv AIKIKAI ROMANIA.
Antrenamentele se desfasoara în municipiul Pitesti, în apropierea Spitalului de Pediatrie Pitești, conform urmatorului orar:

Grupa de adulti

Luni, vineri: 20:00 – 21:00

Grupa de copii

Luni, vineri: 19:00 – 20:00

Precizari privind antrenamentul grupei de copii:

Antrenamentul copiilor se desfasoara sub stricta supraveghere a elevilor adulti avansati si în mod special cu cei începatori, în asa fel încât, acestia sa se familiarizeze cu atmosfera de grup.

În cadrul antrenamentelor copiilor sunt prezente frecvent organizarea de jocuri colective sau individuale, urmarindu-se pregnant dezvoltarea calitatilor motrice de baza (viteza, forta, îndemânare, rezistenta, agilitate etc.).

Jocurile sunt distractive si adauga o dimensiune interactiva grupului în cadrul lectiei, având la baza obiective bine determinate, astfel:

Prin jocurile de stafeta:

 • Îmbunatatirea abilitatilor de echilibru dinamic;
 • Accentuarea abilitatilor de echilibru din cadrul relatiilor;
 • Îmbunatatirea miscarilor de control si coordonare.

Prin jocurile de manipulare a mingii:

 • Încurajarea lucrului în echipa într-un efort de grup;
 • Îmbunatatirea capacitatii de a asculta;
 • Încurajarea urmaririi instructiunilor si respectarii regulilor.

Prin jocuri de miscare:

 • Îmbunatatirea abilitatilor fundamentale de miscare;
 • Îmbunatatesc agilitatea si coordonarea generala a corpului;
 • Îmbunatatesc performanta ritmica a miscarilor;
 • Maresc capacitatea de a participa activ la efortul echipei;
 • Dezvolta abilitatile de a îndeplini sarcini, de a coopera;
 • Dezvolta capacitatea de a urma instructiunile si de a respecta regulile.

Nu în ultimul rând sunt folosite pe larg expuneri privind domenii ale traditiilor si educatiei respectiv:

 • dezvoltarea cultului si respectului pentru lege al cetatenilor României;
 • valorificarea traditiilor istorice nationale, spirituale si stiintifice;
 • respectarea normelor civico-legale si determinarea unui comportament modern si civilizat al întregului efectiv de sportivi;
 • motivarea cetatenilor pentru practicarea sistematica a sportului.

Periodic, copii din cadrul Junior Class desfasoara stagii de pregatire in salinele din tara {Ocnele Mari, Turda, Slanic Prahova, Praid} (click pentru articol).

Frecvent asociatia este invitata sa participe prin demonstratii cu ocazia unor activitati din domeniul artelor martiale, cât si la manifestari ocazionate de zile festive ale orasului, unor diverse institutii publice.

Sportivii AIKIDO – AIKIKAI Pitesti sustin examene de grad periodic, la finele unui ciclu de pregatire conform „Programei de examinare”, aprobata de AIKIKAI ROMANIA si in concordanta cu reglementarile Aikikai Hombu Dojo Japonia.

Anual,practicantii de aikido Argeseni participa la seminarii de pregatire organizate de catre AIKIKAI ROMANIA,acestea avand caracter international cat si national.La stagiile de pregatire internationale sunt invitati sa asigure mari maestrii straini ai stilului Aikido Aikikai,nelipsind de la acestea  reprezentanti ai Aikikai Hombu Dojo Japonia.

Exemplu:

* Christian Tissier Shihan – 7 Dan Aikido Aikikai – Franta – Cluj-Napoca;
* Yukimitsu Kobayashi Shihan – 7 Dan Aikido Aikikai – Hombu Dojo Japonia – Cluj-Napoca;
* Yoshiaki Yokota Shihan  – 7 Dan Aikido Aikikai – Hombu Dojo Japonia – Bulgaria;
* Motohiro Fukakusa Shihan – 8 Dan Aikido Aikikai – Japonia – Cluj-Napoca, Suceava;
* Koichi Fujii Shihan – 7 Dan Aikido Aikikai – Sapporo, Japonia – Cluj-Napoca;
* Smighin Sensei – 6 Dan Aikido Aikikai – Ucraina – Arad;
* Ladavas Sensei – 6 Dan Aikido Aikikai – Olanda – Cluj-Napoca;
* Golo Sensei – 6 Dan Aikido Aikikai – Ungaria – Cluj-Napoca;
* Pagano Sensei – 6 Dan Aikido Aikikai – Italia – Pitesti.

Stagiile de pregatire nationale sunt organizate in toate dojo-urile afiliate AIKIKAI ROMANIA si se desfasoara sub indrumarea maestriilor din conducerea  organizatiei. Pentru a vizualiza dinamica stagiilor la care participa aikidoka argeseni.

In luna iulie 2007 Asociatia Sportiva Aikido AIkikai Pitesti a organizat si desfasurat la Sala Sporturilor din Pitesti „Seminarul International de Vara” cu participarea extraordinara a shihan Matasake Fujita Sensei 8 Dan Aikido Aikikai.

În luna februarie 2009 Asociatia Sportiva Aikido – Aikikai Pitesti a organizat si desfasurat, la Complexul Olimpic Budeasa „Seminarul International de Iarna”, fiind prezent   Sensei  Augustino Pagano 5  DAN Aikikai din Italia.

În anul 2012 Asociatia Sportiva Aikido – Aikikai Pitesti a organizat si desfasurat la Pitești, sub egida AIKIKAI ROMANIA, Seminarul Internațional de Aikido sub conducerea marelui maestru japonez Yukimitsu Kobayashi – 7 dan Aikido Aikikai.

Conducerea Asociatiei Sportive AIKIDO – AIKIKAI Pitesti este asigurata de catre antrenori specializati si autorizati de catre AIKIKAI ROMANIA si Agentia Nationala pentru Sport.

Relatii la:

fish0899@yahoo.com