You are currently viewing Seminar international F.R.A.A. la Pitesti 14-17.03.2013

Seminar international F.R.A.A. la Pitesti 14-17.03.2013

F.R.A.A. a desfasurat la Pitesti in perioada 14-17.03.2013 Seminarul International de Aikido condus de catre Yukimitsu Kobayashi Shihan,instructor Hombu Dojo Japan 7 Dan Aikido AIkikai.

    Aikido Aikikai Pitesti a fost organizatorul acestui eveniment de anvergura europeana,la seminar participand peste 400 de practicanti din Romania si Europa(Bulgaria,Grecia,Ucraina,Moldova,Anglia,Rusia).

    Lectiile predate de maestrul japonez au avut ca drept tema intoarcerea tot timpul la „waza”(baze).Sa stim si sa ne reamintim intotdeauna de „tenkan”,de „ashi sabaki waza”(scoala deplasarilor),”ukemi waza „(caderi),”atemi waza”(scoala loviturii),”kamae”(in garda).Chiar si la antrenamentul clasei de yudansha(centuri negre) le-a fost atrasa atentia acestora despre acelasi lucru.

    De altfel,acuratetea executiilor instructorului japonez erau expresia fidela a imaginii universalitatii aikido-ului prin tocmai a ceea ce inseamna „invataturi de inceput”(kihon waza).Simplu si eficient,doua notiuni de care va trebui sa tinem seama pe viitor.

    Pe aceasta cale,Aikido AIkikai Pitesti aduce multumiri conducerii F.R.A.A.,domnului Dorin Marchis Sensei,5 Dan Aikido Aikikai,ptr. increderea acordata Pitesti-ului in organizarea acestui seminar.