You are currently viewing Seminar international aniversar F.R.A.A. 15 ani de la infiintare

Seminar international aniversar F.R.A.A. 15 ani de la infiintare

In perioada 12-14 Octombrie,aikidoka din Pitesti au fost prezenti pe tatami-ul clujean,pt. a celebra 15 ani de cand F.R.A.A. se afla pe harta Romaniei.Anul 2012 este si prilej de bucurie pt. faptul ca,organizatia din care pitestenii fac parte,a fost primita in Federatia internationala de Aikido,pe langa faptul ca pana acum,F.R.A.A. era certificata de Aikikai Hombu Dojo.

   Bucurie si ptr. prezenta ptr. prima oara la noi in tara a vestitului Christian Tissier Shihan,7 Dan Aikikai.Pe tatami cu noi ,s-au aflat prietenii F.R.A.A. Wilko Wriesman Sensei(Olanda) 6 Dan AIkikai si Igor Smighin (Ukraina) 6 Dan Aikikai care,impreuna cu invitatul special,maestrul francez,ne-au prezentat noi dimensiuni ale „Artei Pacii”.

   Cat despre sensei Tissier,va prezentam mai jos cateva date despre activitatea sa:

   A inceput sa practice aikido-ul in 1962 cu Jean-Claude Tavernier,dar foarte rapid s-a mutat la Masahiro Nakazano(7 Dan Aikido Aikikai).In 1968 a primit gradul de 2 Dan Aikido Aikikai.Un an mai tarziu a plecat in Japonia ptr. 6 luni ptr. a invata de la cei mai buni profesori de la Aikikai Hombu Dojo.A ramas acolo timp de 7 ani.
   A studiat cu aproape toti maestrii importanti din Aikikai in special cu Doshu Kisshomaru Ueshiba si Seigo Yamaguchi sensei(8 Dan Aikido Aikikai),devenind studentul lor preferat.De asemenea a fost studentul lui Minoru Inaba Sensei(8 Dan Aikido Aikikai)-maestru al Kashima Shin Ryu.A mai practicat si kick-boxing.
   A revenit in Franta in Iulie 1976,sustinand al 4-lea Dan.Dezvoltarea si efortul mare ptr. popularizarea Aikido-ului si de asemenea constanta “upgradare” a tehnicilor aikido i-au garantat gradul de 5 Dan in 1981 si gradul de 6 Dan in 1986.In Ianuarie 1998 a primit gradul cel mai inalt ptr. un profesor nejaponez-7 Dan Aikido Aikikai.
   De cand a venit din Japonia,Christian Tissier sustine cursuri regulate in dojo-ul sau din Vincennes(langa Paris) si multe seminarii in Franta si in toata lumea.A publicat 6 carti in seria “Aikido-ul fundamental”,3 casete video,2 DVD-uri,a oferit o multime de demonstratii(cea mai faimoasa fiind in timpul festivalului de arte martiale “Bercy” in Paris,care a fost transmisa de Eurosport).A creeat o imagine pozitiva a acestei arte in special in Franta,dar si in multe alte tari.