You are currently viewing Stagiu cu Doshu 18-20 iunie Cardff-Tara Galilor

Stagiu cu Doshu 18-20 iunie Cardff-Tara Galilor

800 de participanti din 24 de tari si bineinteles Doshu Moriteru Ueshiba insotit de Waka Sensei.Nu putea,evident, sa lipseasca F.R.A.A. care,a fost prezenta cu o delegatie condusa de presedintele Dorin Marchis.Grupul de 5 yudansha al Romaniei i-a numarat si pe instructorii de la Aikido Aikikai Pitesti.

Locul desfasurarii evenimentului:Welsh Institute for Sport,Cardiff,South Wales;

Pe langa lectiile conduse de Doshu si Waka sensei,au fost si cele ale lui Kanetsuka Shihan(conducatorul British Aikikai) cat si ale lui Terry Ezra Shihan (Kamayokan).

Cat despre Kanetsuka Shihan,acesta a avut amabilitatea de a accepta sa imortalizam foto,intalnirea cu delegatia romana.Este cunoscuta adversitatea maestrului japonez fata de publicitate dar,acceptul momentului amintit a venit ca urmare a faptului ca noi suntem studentii lui Fujita Sensei,al carui sempai chiar si dansul a fost.

Iata si Biografia maestrului Kanetsuka:

Nascut In Tokyo, In 1939, Minoru Kanetsuka a inceput sa studieze Aikido-ul in 1957, In timp ce era student la Universitatea Takushoku (Tokyo), fiind elevul lui Fujita sensei si Shioda Sensei. Dupa absolvire, a plecat In Nepal si in timpul celor opt ani care i-a petrecut acolo  a instruit familia regala nepaleza si fortele politiei nepaleze.

In 1972 Kanetsuka Sensei a venit In Marea Britanie si a devenit instructor asistent la Chiba Sensei (pe atunci directorul tehnic al Aikikai al Marii Britanii). Dupa plecarea lui Sensei Chiba din Marea Britanie In 1977, Kanetsuka Sensei a devenit director tehnic al renumitei Federatii de Aikido a Marii Britanii. Ca atare, el este reprezentantul oficial al Marii Britanii la Hombu .

Pe langa desfasurarea de cursuri frecvente in intreaga Mare Britanie si Europa,el preda cu regularitate la dojo-urile Ryushinkan in Londra si Oxford.

Cu mare interes au fost asteptate lectiile lui Waka Sensei.A fost evidenta asemanarea cu Doshu.Fara complicatii,tehnici de baza,cu un entuziasm specific tineretii pe care o are.Isi alegea cate un practicant si lucra cot la cot cu practicantii.Iarasi o bucurie ptr. noi,l-a recunoscut pe Dorin,presedintele F.R.A.A. si s-au salutat cu cordialitatea specific japoneza.

In ceea ce-l priveste pe Doshu,lucrurile sunt simpletot timpul a vorbit despre principii:Irimi si Tenkan.Sublinia de fiecare data ca miscarea corpului trebuie sa se faca in asa fel incat tu,cel care te aperi,sa fii mereu intr-o pozitie avantajoasa.

De altfel,demonstratia sustinuta de Doshu la finalul seminarului,a fost tocmai reflectia fidela a ceea ce cuprinde tematica aikido-aikikai,absolut fara nici o infloritura.

Desi demonstratia lui Kanetsuka Shihan a smuls ropote de aplauze,cireasa de pe tort i-a apartinut la final lui Doshu unde, pur si simplu sala nu mai contenea sa aplaude.Si aceasta nota de admiratie si uimire a durat cel putin 5 minute.

O experienta minunata,de neuitat care,mai pune o caramida,la pregatirea instructorilor Aikikai Pitesti.