You are currently viewing Stagiu cu Yokota Shihan-Sliven(Bulgaria-17-19.09.2010)

Stagiu cu Yokota Shihan-Sliven(Bulgaria-17-19.09.2010)

15 ani de la infintarea Shiyukan Dojo din Bulgaria s-a soldat cu prezenta marelui maestru japonez Yoshiaki Yokota Shihan 7 Dan Aikikai,instructor sef Aikikai Hombu Dojo-Tokyo Japonia,consultant tehnic al Federatiei Internationale de Aikido (IAF). 

          Localitatea Sliven a fost gazda acestui eveniment special.Este o localitate situata in estul Campiei Tracice,la poalele muntilor Balcani.,la 279 km de Sofia si la 114 km de Burgas.

          Conditii exceptionale de cazare si antrenament pe masura invitatului de onoare.

          Este vorba despre complexul olimpic de pregatire al loturilor nationale ale Bulgariei,stabiliment ridicat in anul 1994 cu ocazia participarii echipei nationale de fotbal la Campionatul Mondial din Statele Unite.Daca ptr. fotbalisti erau terenuri de toate tipurile,ptr. sporturile de contact ,sala de pregatire era la cele mai inalte standarde (aer conditionat,vestiare,dusuri,tribune rotative etc.)

          Nu putea sa lipseasca de la acest stagiu instructorii Aikikai Pitesti care au mai bifat “un plus” in pregatirea individuala.

          Delegatia F.R.A.A. a  deplasat la acest stagiu un nr. de 80 de practicanti,fiind condusa de insusi presedintele Dorin Marchis.

          Au mai participat practicanti din tari ca Scotia ,Serbia,Croatia,Bulgaria(alte organizatii),Italia,Japonia,Austria,Ungaria,Olanda Moldova si din nou Romania(de la alte doua organizatii).

          Cat despre Yokota Sensei,acesta face parte din generatia de instructori de elita ai anilor ’80,coleg de generatie cu Tsuzuro Miyamoto Sensei,Hayato Osawa Sensei,Masatoshi Yasuno Sensei.

          Reintalnirea cu Shihan Yokota a fost prilej de mare bucurie pt. instructorii pitesteni,acesta recunoscandu-ne imediat,si,desigur,aducandu-si aminte de prezenta noastra la Hombu in vara anului 2010.

          Ne-am salutat calduros pe toata perioada stagiului.

          Boken a fost cuvantul de ordine la acest stagiu.

          Absolut toate tehniciile prezentate de maestrul japonez,au facut o paralela cu executia miscarilor specifice luptei cu sabia.

          De fiecare data atacul lui “uke” (printr-o prindere de mana de ex.) era urmat si de al doilea,in asa fel incat “tori” era pus cu adevarat  in fata primejdiei,a realitatii luptei de strada.

          Socializarea “a fost la ea acasa”  sambata seara ( pe 18.09 ) imprumutandu-ne cu fratii bulgari tot ce tine de folclor.Cert este ca a invins vestitul “Adi Minune” si nu sarba bulgareasca.